Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Božićne jelkice ot lisnatog testa

Božićne jelkice ot lisnatog testa

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Božićne jelkice ot lisnatog testa
Fotografije: Valeria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
9
"Efektne buter jelkice sa kojima ćete obradovati najmlađe"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 komada od po 400 g
  • svinjski file - 200 g ili nešto drugo
  • kačkavalj - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razvučemo jedan list lisnatog testa. Preko poređamo tanke komade kačkavalja. Preko kačkavalja poređamo file. Takođe tanko isečeno.

Odozgo poklopimo drugim listom testa.

Sečemo trake širine oko 1-1.5 cm, ne više. Dobijamo 9 jelkica. Ostavljamo jednu široku traku za kraj, od koje ćemo iseči zvezdice. Ostatke na kraju posebno pečemo.

Uzimamo jednu traku i oblikujemo jelku. Pre toga možete pritisnuti i spljeskati jelkicu. Tako ćete je lakše oblikovati. Zabodite štapić i odozgo postavite jelku.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 minuta. Ali vreme zavisi od rerne, moja je na gas.

Možete peči i u air fryer-u. Stavite papir za pečenje. Pekla sam na programu bake - 185 stepeni 15 minuta sa jednim okretanjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Ukusne a jako dekorativne
12.01.2023 15:29