Način pripreme
U posudu za mešenje izrendajte sir i kačkavalj, dodajte 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu soli, istopljeni maslac i 1 šolju kisleog mleka i 1 kašičicu sode za hleb, promešajte sve i postepeno dodajte brašno.
Umesite testo koje se ne lepi, ako bude potrebno dodajte još brašna.
Uvijte testo u streč foliju, malo ga spljeskajte da ne bi bilo u velikoj lopti, tako ćete posle lakše s njim raditi, ostavite ga u frižideru na otpriilike sat vremena.
Izvadite testo iz frižider, podelite ga na 6-8 loptica.
Uzmite jednu loptu i razvijte je u prečnik veličine jednog tanjira i debljine otprilike ½ centimetra, isecite u trouglove i uvijte ih od pirokog dela ka vrhu trougla.
Prečnik tanjira i širina trouglova nemaju određenu dimenziju, vi izaberite, ali što su manji, to su ukusniji i jedu se kao bombonice.
Nakon što ste uvili kiflice, namažite ih umućenim žumancem pomešanim sa 1 kašičicom svežeg mleka.
Na dno posude air fruyer-a stavite papir za pečenje, poređajte slane kiflice.
Pecite na 160 stepeni otprilike 10 minuta sa uvijenim delom nagore,
Čim se zapeku i dobije zlatkasta voja, odmah ih okrenite da se zapeku na 5 minuta i sa njihove donje strane.
Nakon što su se zapekli, odmah ih izvadite i okrenite, dok su još tople kako bi dobile svoj privobitni izgled.
Ne brinite se da treba da okrećete kiflice da se zapeku, testo je mnogo lepo i elastično, kiflice neće biti spljeskane i testaste.
Kiflice u air fryer-u budu mnogo ukusne, sa hrskavom koricom i mekane iznutra.
Neka vam je slatko!