Način pripreme
Sipamo kiselo mleko u posudu za mešenje u njega dodajemo sodu za hleb, prašak za pecivo i so. Promešamo i sipamo ulje. Stavljamo mrvljeni sir (1/2 šolje ili više, po ukusu) i jaje. Mešamo i postepeno dodajemo kašiku po kašiku brašna (8-9 punih supenih kašika) ili koliko je potrebno da dobijemo gusto i lepljivo testo (dosta gušće od testa za palačinke, da se ne razliva).
Uključujemo gril toster da se ugreje i kad bude gotovo namažemo uljem ploče za pečenje, uz pomoć četke. Sipamo testo na ugrejane ploče i zatvaramo toster.
Pečemo dok ne bude gotovo, zavisi od ugrevanja tostera (naš je sa 780 W i ispeku se za oko 5 minuta)
Pre nego što stavimo novo testo ploče namažem uljem. Gotove tiganjice stavljamo na rešetku i dobro namažemo kravljim maslacem.
Serviramo čim se ispeku. Dobija se približno 10 komada, zavisi koliko su tiganjice velike.