Način pripreme
Da bismo pripremili domaće ovseno mleko, sipamo fine ovsene pahuljice u šolju od 300 ml, tako da zauzima 1/4 od obima i dopunimo vodu do vrha. Ostavljamo da stoji okoo 15 minuta i nakon toga sameljemo (sa štapnim mikserom ili u blenderu).
Izgnječimo na pire uzrele banane sa tahinijem od susama. Promešamo sa smeđim kristal šećerom, rogačem i kakaom. Razredimo smesu sa domaćim ovsenim mlekom.
Nakon njega dodajemo sodu, jabukovo sirće i nerafinisano suncokretovo ulje. Na kraju zgusnemo brašnom (tipsko ili integralno) mešamo žicom da ne dobijemo grudvice.
U homogenu smesu za odličan brauni od banane dodajemo orahe.
Namažemo pravougaoni pleh u kojem ćemo peći korisni vegan brauni nerafinisanim suncokretovim uljem i posipamo sa malo brašna. Rasporedimo smesu, poravnamo i pečemo na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Sočan vegan brauni sa bananom i tahinijem - lak i zdrav predlog za nežnu užinu!
Veoma ukusno!