Način pripreme
Na vatru staviti 200 ml mleka da provri. U preostalih 100 ml razmutiti puding i šećer, pa zakuvati masu kada mleko provri.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, prekriti direktno na puding folijom ili kesom i ostaviti da se potpuno ohladi.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca u jaku i čvrstu penu sa šećerom. Dodati žumanca i ulje, pa opet umutiti.
Na kraju prosejati brašno i prašak za pecivo i sve zajedno izmešati, da nema grudvica.
Istresti u obložen veliki pleh dimenzija 40 x 30 cm, poređati višnje u redove i staviti da se peče, a jačinu rerne smanjiti na 180 stepeni. Peći 20 do 25 minuta, zavisno od rerne.
Pečenu koru izvaditi sa papirom i ostaviti da se ohladi. Ulupati penasto maslac sobne temperature, pa mu dodati ohlađen puding i sve zajednu izmutiti.
Preseći ohlađenu koru na pola, pa premazati sa pola fila, preklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila. Odgore može kesica šlaga.
Žuti kolač sa višnjama ohladiti pa poslužiti.