Način pripreme
Počnite sa kuvanjem krompira, ogulite i isecite na 2-3 komada, ukoliko je mnogo velik. Kada je gotov, procedite od vode i ostavite ga na otvorenom da se ohladi.
U suvi tiganj sa nelepljivim premazom stavite i propržite trakice slanine. Nakon što su gotove, stavite ih u tanjir sa papirom za pečenje- Pokrijte takvim papirom odozgo, kako bi se skinuto višak masnoće.
U velikoj posudi pomešajte polovinu iseckane zelene i crvene paprike, tri iseckana mlada luka, iseckani peršun i četiri marinirana krastavčića iseckana na kriškice.
Nakon toga iseckate trkakice slanine na male kvadratne komade, dodajte ih u posudu, nastavite aa izrendanim kačkavaljem, kao i hladne, skuvani krompir iseckan na kockice. Dodajte so, biber i pomešajte sve sastojke.
Da biste pripremili sos koji ćete dodati u tvrde sastojke, uzmite malu posudu i dodajte krem sir, majonez i senf, sirće, limunov sok i maslinovo ulje. Veoma dobro promešajte kako bi se smesa homogenizovala i kako bi se dobio bogat krem.
Dodajte sos u dve doze u veliku posudu sa povrćem, dobro mešajući svaki put kako bi se ravnomerno pomešalo.
Kalup za kolač pokrijte streč folijom i u nju stavite nekoliko kašika salate. Pritiskajte smesu u kalup kako bi dobio svoj oblik i tako dok ne dodate celu salatu iz posude, pokrijte je streč folijom i odozgo.
Stavite kalup sa ukusnom krompir salatom u frižider kako bi se dobro ohladila - barem 4-5 sati pre serviranja. Okrenite kalup na tanjir ili poslužavnik, skinite foliju i servirajte prazničnu salatu.
Servirajte šarenu prazničnu krompir salatu sa špatulom ili velikom kašikom.