Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla sa kruškama i jabukama

Štrudla sa kruškama i jabukama

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Štrudla sa kruškama i jabukama
Fotografije: Mariana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Skoro kao u pričama - jedinstveno ukusna štrudla napravljena sa minumum sastojaka i truda"

Potrebni sastojci

  • kruške - 2 komada, velike
  • jabuke - 4 komada, velike
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • šećer - 1 1/2 šolja, bela
  • cimet - 1 kesica
  • kore za pitu - 10 listova
  • margarin - 1 šolja, s maslacem
  • prezle - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U posudicu stavljamo šećer i cimet i promešamo. Šećer je prema ukusu, ako volite slađe dodajte. Od njega treba malo da nam ostane da pospemo štrudlu odozgo.

Razvijamo kore na stolu. Omekšavamo maslac do blagog tečnog stanja. Očistimo i oljuštimo kruške i jabuke. Narendamo ih na rende.

Pomešamo narendano voće i ocedimo lagano od soka. U njih dodajemo prezle i promešamo. Delimo kore dve po dve. Preko obe kore rukom raspoređujemo voće.

Preko njih posipamo željenu količinu šećera sa cimetom. Slede orasi, ravnomerno raspoređeni. Posipamo odozgo sa 3-4 kašike margarina sa maslacem. Uvijamo u rolat od uže strane.

Isto se ponavlja dok se ne potroše sastojci. U pleh od rerne stavljamo list papira za pečenje. Poređamo u pleh rolate jedan do drugog. Posipamo margarinom.

Skorz odozgo posipao preostalim šećerom sa cimetom. Sečemo oštrim nožem na parčiće. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne preplane. Poređamo na poslužavnik. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: