Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Salata sa cveklom, bulgurom i medom

Salata sa cveklom, bulgurom i medom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Salata sa cveklom, bulgurom i medom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kombinujemo korisno sa prijatnim, konzumirajući ovu neverovatnu salatu sa cveklom koja je radost za oko i za nepce"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 400 g
  • cvekla - 3 velike glavice
  • maslinovo ulje - 45 g
  • limunovi - 1 komad
  • med - 1 supena kašika
  • himalajska so - 1 prstohvat, po ukusu
  • peršun
  • orašasti plodovi - po izboru /orasi, kikiriki/
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte cveklu u posoljenoj vodi. Nemojte je prekuvati, ostavite je blago tvrdo. Dok je još toplo, ogulite je i ostavite da se ohladi.

Izrendajte cveklu na krupno rende.

U malu šerpu stavite otprilike 2 litre vode i stavite da provri. Posolite. Dodajte bulgur i ostavite da vri otprilike deset minuta.

Obilno operite skuvani bulgur hladnom vodom i ocedite u đevđiru.

U maloj teglici napravite dresing za salatu tako što pomešate sveže ceđen limunov sok, med, maslinovo ulje i himalajsku so.

U velikoj posudi za salatu pomešajte izrendanu cveklu i bulgur. Zalijte dresingom. Dobro izmešajte ukusnu zdravu salatu.

Servirajte vašu salatu sa cveklom, bulgurom i medom, dekorisanu peršunom i krupno iseckanim orašastim plodovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Iskreno bio sam skeptičan pre nego što sam odlučio da probam ovu salatu. Ali zapravo mi se veoma dopala.
24.02.2022 09:29