Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za Zdravlje»Detoks»Lekovita pšenična voda sa medom ili limunom

Lekovita pšenična voda sa medom ili limunom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661125k157
Lekovita pšenična voda sa medom ili limunom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
24/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Lekovita pšenična voda sa medom i limunom pozitivno deluje na nervni sistem"

Potrebni sastojci

  • izmrvljena zrna pšenice - 100 g
  • izvorska voda - otprilike 1 litar (ne mineralna)
  • med - za zaslađivanje, po želji
  • limunovi - za začinjavanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Lekovita pšenična voda sa medom ili limunom za smiravanje nervnog sistema.

Pripremamo 100 g izmrvljene pšenice - žita, tako što ga očistimo i veoma dobro operemo - najmanje 3 puta toplom vodom. Za cilj nam je potreban termos - 1 l, u koji drvenom kašikom pažljivo sipamo opranu pšenicu.

Žito u termosu zalivamo vrućom prokuvanom vodom do gore (otprilike 1 l), važno je da bude samo izvorska, a ne mineralna.

Odmah nakon zalivanja vrućom vodom, zavrćemo poklopac termosa da se voda ne bi ohladila i tako ostavljamo da odstoji 1 noć (recept spremamo uveče).

Ujutru pažljivo sipamo u visoku šolju za čaj samo pšeničnu vodu, bez zrna pšenice.

Uzima se na prazan stomak - ujutru, sa ljubavlju i zahvalnošću.

Pšenična voda ima veoma snažmo lekovito dejstvo kada se uzima polako, pije se u malim gutljajima i uglavnom žvaće. Na taj način snabdevamo naše moždane centre hranljivim materijama.

Uzima se sa medom i limunom, ali budući da postoje i oprečna mišljenja da li limun treba kombinovati sa prirodnim šećerom, zbog njegove alkalnosti koja se pretvara u kiselost, može se raditi odvojeno - samo zaslađena medom ili samo začinjena limunovim sokom, ali sama po sebi pšenična voda je veoma ukusna, blago gusta i zasitna.

Leči nervni sistem kada se uzima 40 dana - ujutru, na prazan stomak - sat vremena pre obroka, tako što će efekat biti celovitz samo ukoliko su ispoštovani svi detalji.

Ovo lečenje je dao učitelj Petar Danov. Može da se radi tokom godine, ali najpoželjnije je da se pravi u februaru - za vreme Pšeničnog režima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: