Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Posni grašak za paškanatom i prazilukom u rerni

Posni grašak za paškanatom i prazilukom u rerni

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k125
Posni grašak za paškanatom i prazilukom u rerni
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
28/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Otkad niste jeli posni grašak - priznajte da je vreme da probate ovaj odličan recept"

Potrebni sastojci

  • grašak - 4 komada, teglica
  • praziluk - 1 komad
  • paškanat - 1 komad, veliki
  • šargarepe - 8 komada
  • žalfija - 1 supena kašika
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje pomače
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se očisti i opere.

Sitno se isecka i stavlja se u tepsiju u kojoj ćemo pripremati đuveč od povrća.

Šargarepe se operu u ogule.

Sitno se iseckaju.

Paškanat se opere i oguli.

Secka se na kockice, ne renda se.

Šargarepe i paškanat se dodaju u praziluk.

Zalivaju se vodom i maslinovim uljem.

Stavlja se u rernu i peče se 30 minuta na 180 stepeni na donjem grejaču.

Nakon što pečeno povrće omekša, dodaje se oceđeni grašak, aleva paprika i žalfija.

Zaliva se 1 l tople vode.

Đuveč sa graškom se veoma dobro izmeša.

Peče se 60 minuta na 180 stepeni na gornjem i donjem grejaču.

Prijatno uz posni grašak za paškanatom i prazilukom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: