Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posni pasulj sa prazilukom u rerni

Posni pasulj sa prazilukom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Posni pasulj sa prazilukom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Svako može da ispeče šnicle, ali treba biti pravi majstor da napraviš ovako ukusno posno jelo"

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • praziluk - 3 struka
  • začin od povrća - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ljutenica - 2 kašike, krupno mlevena
  • biber - 1 kašika
  • piskavica - 8 mahuna
  • ljute paprike - 2 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte pasulj dok ne omekšaju zrna, bez ikakvih dodataka - samo s vodom. Procedite i ostavite sa strane.

U posudu za pečenje nalijte ulje i u nju isecite praziluk na šajbne oko 1 cm širine.

Propržite na kratko, dok blago ne promeni boju (dok ne zaliči na blanširano). Dodajte začin od povrća i promešajte, dodajte brašno i opet promešajte, propržite na kratko.

Dodajte ljutenicu i alevu papriku i ponovo promešajte.

U zapršku dodajte proceđeni pasulj, nalijte toplu vodu, dok se ne prekriju zrna i posolite po ukusu, promešajte.

Operite mahune piskavice, ljute paprike, stavite ih u jelo i ponovo promešajte.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok jel ne dobije prijatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: