Posni pasulj sa prazilukom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
643
14/12/2017
"Svako može da ispeče šnicle, ali treba biti pravi majstor da napraviš ovako ukusno posno jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 310
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • zreo pasulj - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • praziluk - 3 struka
  • začin od povrća - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • ljutenica - 2 kašike, krupno mlevena
  • biber - 1 kašika
  • piskavica - 8 mahuna
  • ljute paprike - 2 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte pasulj dok ne omekšaju zrna, bez ikakvih dodataka - samo s vodom. Procedite i ostavite sa strane.

U posudu za pečenje nalijte ulje i u nju isecite praziluk na šajbne oko 1 cm širine.

Propržite na kratko, dok blago ne promeni boju (dok ne zaliči na blanširano). Dodajte začin od povrća i promešajte, dodajte brašno i opet promešajte, propržite na kratko.

Dodajte ljutenicu i alevu papriku i ponovo promešajte.

U zapršku dodajte proceđeni pasulj, nalijte toplu vodu, dok se ne prekriju zrna i posolite po ukusu, promešajte.

Operite mahune piskavice, ljute paprike, stavite ih u jelo i ponovo promešajte.

Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok jel ne dobije prijatnu preplanulost.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar