Način pripreme
Sipamo u veliku posudu integralno brašno, jaja, himalajsku finu so i šarlan. U njih dodajemo i hlebnu sodu, nakon toga je aktiviramo jabukovim sirćetom. Postepeno sipamo malo vodice (po mogućstvu mlake).
Zamesimo jedno dobro testo. Mesimo kontinuirano meko testo sa ciljem da postaje još vazdušastije.
Nakon toga razvijamo debele okrugle lente. Ujedinjujemo dva kraja u krug, ostavljajući da ima rupu po sredini (ako je previše mala, slepiće se pri pečenju).
Poređamo ih u prethodno namazanu posudu za pečenje, mažemo šarlanom i ostavljamo da se peku na 200 stepeni oko 10-15 minuta dok ne dobije blag zlatasti odsjaj. Što ih manje pečemo, mekše su, a ako ih pečemo više postaju hrskavije.
Dok su tarali u rerni, nalomimo jednu celu crnu čokoladu u posudu i topimo na pari, mešajući dok se ne zgusne.
Već gotove krugove potapamo blago gornjim delom u istopljenu čokoladu. Posipamo nežno susamom. Ostavljamo na hladnom mestu da se stegne tečna čokolada.
Vazdušasti i hrskavi mini integralni đevreci! Odlični za goste i specijalne dane!
Čudesnog ukusa!