Način pripreme
U velikoj posudi umutite jaja sa šečerom u sipkasti krem. Dodajte ulje sveže mleko i vanile mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Dodajte prethodno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo ponovo izmešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Odvojte 1/3 smese za ukusni kolač i dodajte 2 supene kašike kakaa, istopljenog u 4 supene kašike tople vode mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Namažite kalup za kolač s malo ulja i pospite brašnom. U jedan kraj sipajte kutlač žute smese, tačno na nju sipajte manju kultaču smeđe smese i tako naizmenično ređajte dok se ne potroše obe smese.
Stavite kalup sa kolačem Zebra u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite otprilike 35-40 minuta - dok ne bude gotovo ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Poslužite domaći kolač Zebra za poslepodnevnu užinu.