Način pripreme
Umutite jaja sa kokosovim šećerom dok se ne formira sipkasta smesa.
Stavite prašak za pecivo u čašu sa kiselim mlekom i izmešajte.
Dodajte ih u umućena jaja zajedno sa uljem.
Na kraju dodajte prosejano brašno.
Umutite na niskom stepenu pomoću miksera.
Zatim podelite smesu na dva dela.
U jedan deo dodajte prirodni kakao i mešajte dok se ne formira homogena smesa.
Napunite dve smese u poslastičarske kornete.
Nakon toga špricajte jednu liniju bele smese u silikonski kalup za kolač.
Ako koristite metalni kalup za kolač, pre nego što stavite smese premažite je masnoćnom i pospite brašnom.
Nakon što išpricate belu smesu, na nju špricajte smeđu.
Nakon toga ponovo belu, smeđu i tako dok smese ne nestanu.
Pecite kolač Zebra na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 °C 35-40 minuta.
Izvadite šareni kolač iz rerne i iz kalupa i zalijte kremom od lešnika.
Pospite filiranim bademima kolač Zebra sa čokoladnim prelivom.
Prijatno!