Način pripreme
U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Sipamo prašak za pecivo u kiselo mleko i mešamo viljuškom da se aktivira. Dodaje se u smesu od jaja, dodajemo i ulje, vanilu i na kraju brašno malo po malo.
Meša se dok se ne dobije smesa za kolač, odvaja se polovina u posudu i meša se sa kakaom u glatko braon testo. Trešnje se očiste od koštica i ostavljaju sa strane.
U posudu za pečenje preko papira za pečenje sipamo u sredinu jednu-dve kašike bele smese. U centar sipamo kašiku ili dve od braon smese i tako se ređaju po principu zebre, dok se ne istroši testo. Odozgo se rasporede očišćene trešnje i pritiskaju se u smesu.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proba se čačkalicom - da izađe suva.
Izvadi se i ohlađen se seče.
Ukusno i šareno.
Može da se pospe šećerom u prahu, ali nisam želela da se sakrije lepa šara.