Način pripreme
Mogu da se koriste i obične špagete.
Pečemo but. Peremo, čistimo i rendamo na tanke ivice šargarepe i tikvice, luk sečemo na tanke polumesece.
U tiganj stavljamo maslinovo ulje, kada se zagreje stavljamo luk pržimo dok ne dobije providan izgled zatom dodajemo tikvice i šargarepu. Pržimo na slaboj vatri da povrće omekne, ne mnogo. Treba da bude blago hrskavo.
Oba jaja izmešamo, posolimo solju i crnim biberom po ukusu. Pečemo sa njima omlet i sečemo ga na tanke trake.
Stavljamo da voda vri, dodajemo so, kada provri, stavljamo pirinčane ili sojine špagete da vri 3 minute. Prosipamo vodu i hladimo špagete hladnom vodom.
Gotove špagete dodajemo u tiganj sa povrćem, dodajemo i iseckani omlet. Zalivamo soja sosom.
Ostavljamo da se malo proprži sve na otprilike 2 minute uz neprestano mešanje kako bi se svi proizvodi dobro pomešali i da bi se začinile pirinčane špagete.
Nakon toga prebacujemo u tanjir i odozgo raspoređujemo ispečeno i iseckano pileće meso.
Omiljene kineske špagete su gotove!