Način pripreme
Stavite špagete da se kuvaju u šerpu sa posoljenom vodom.
Isecite šargarepu i celer na kockice.
Propržite mleveno meso u dubokoj posudi. Kad se meso izdrobi i karamelizuje izvadite ga iz tiganja i procedite višak masti. Dodajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja u isti tiganj i pržite povrće. Začinite solju i biberom.
Nakon što se povrće izdinsta vratite mleveno meso u tiganj i dodajte sveže mleko. Sipajte belo vino. Iseckajte sitno listove bosiljka i dodajte u tiganj.
Sipajte konzervu sa paradajzom i dodajte paradajz pire. Dodajte prstohvat šećera da biste balansirali kiselinu. Promešajte smesu i sipajte bujon od povrća. Kuvajte dok se mleveno meso ne otpusti.
Prebacite špagete al dente u sos i dobro promešajte klasične špagete bolonjeze. Ostavite sve da se kuva još 1-2 minuta.
Servirajte špagete bolonjeze posute listićima parmezana.