Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čoko višnja čizkejk

Čoko višnja čizkejk

StefanStefan
Kuvar
1951984743
Čoko višnja čizkejk
Fotografije: Stefan
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Stara kulinarska ljubav - višnje i čokolada"

Potrebni sastojci

  • mleveni keks - 300 g
  • gazirani sok - 200 ml
  • istopljeni margarin - 125 g
  • fil
  • neslani sir - 500 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • prah šećer - 150 g
  • čokolada - 300 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml
  • višnja - 200 g
  • glazura
  • čokolada - 100 g
  • margarin - 50 g
  • mleko - 100 ml
  • ulje - 2 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo margarin i izmešamo sa gaziranim sokom i mlevenim keksom. Utabamo u kalup za torte fil od keksa.

Umutimo slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Pomešati želatin i vodu. Sačekati da nabubri. Dodati neslani sir u umućenu slatku pavlaku i dodati želatin.

Rastopiti čokoladu i umutiti sa slatkom pavlakom i sirom. Dodati višnje i izmešati.

Staviti na keks fil čokoladni fil.

Rastopiti čokoladu sa mlekom, margarinom i uljem. Preliti preko čokoladnog fila i staviti u frižider da se stegne.

Nakon toga, čoko višnja čizkejk je spreman za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: