Način pripreme
U posudu delongija na funkciju tiganja sam sipala sitno iseckane breskve, šećer, i štapić cimeta i vanilu i ostavila sam da se krčkaju otprilike 30 minuta, lagano mešajući ih.
Kada su bili gotovi, ostavila sam sa strane da se lepo ohlade (ne smeta da budu topli, ali zbog mališana preferiram na budu ohlađeni).
Izmrvimo orahe i počinjemo:
1. Uzimamo list kore savijen na dva dela i premazujemo lepo uljem (u našem slučaju bilo je ulje, jer nismo imali kokosovo ulje, ali ukoliko imat ekokosovo ulje, preporučujem njega - nakon pečenja daje veoma prijatnu aromu i ukus).
2. Odozgo stavljam drugi list i p sredini stavljam breskve, raspoređujući sos ukoliko je više po celom listu.
3.Posipam orasima i uvijam aromatičnu štrudlu.
Pekla sam u fryer-u na 180°C dok nisam procenila da su gotove (nisam pratila vreme, nego otprilike 15 minuta). Pre nego štop sam ih stavila da se peku, lagano sam ih opet odozgo nauljila.
Prilikom serviranja štrudlu od breskvi smo zalili sokom od breskvi i posuli izmrvljenim orasima.