Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od breskvi

Štrudla od breskvi

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
941822334
Štrudla od breskvi
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 2
24/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ova štrudla je pravo blaženstvo za sva čula"

Potrebni sastojci

  • breskve - oguljene i očišćene, otprilike 1 kg je ispao
  • šećer - otprilike 300 g (zavisi koliko slatko volite)
  • vanila
  • cimet - štapić
  • masnoća
  • orasi - 100 g
  • kore za pitu - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu delongija na funkciju tiganja sam sipala sitno iseckane breskve, šećer, i štapić cimeta i vanilu i ostavila sam da se krčkaju otprilike 30 minuta, lagano mešajući ih.

Kada su bili gotovi, ostavila sam sa strane da se lepo ohlade (ne smeta da budu topli, ali zbog mališana preferiram na budu ohlađeni).

Izmrvimo orahe i počinjemo:

1. Uzimamo list kore savijen na dva dela i premazujemo lepo uljem (u našem slučaju bilo je ulje, jer nismo imali kokosovo ulje, ali ukoliko imat ekokosovo ulje, preporučujem njega - nakon pečenja daje veoma prijatnu aromu i ukus).

2. Odozgo stavljam drugi list i p sredini stavljam breskve, raspoređujući sos ukoliko je više po celom listu.

3.Posipam orasima i uvijam aromatičnu štrudlu.

Pekla sam u fryer-u na 180°C dok nisam procenila da su gotove (nisam pratila vreme, nego otprilike 15 minuta). Pre nego štop sam ih stavila da se peku, lagano sam ih opet odozgo nauljila.

Prilikom serviranja štrudlu od breskvi smo zalili sokom od breskvi i posuli izmrvljenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: