Način pripreme
U posudu stavite prosejano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli i brašnom. Dodajte žumanca, maslac isečen na parčiće i 4 kašike hladne vode.
Zamesite meko maslac testo. Uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
Dok se testo hladi, napravite krem. U posudi pomešajte kiselo mleko, krem sir, žumanca, šećer i narendanu koru jednog limuna. Kuhinjskom žicom homogenizujte dobro sastojke.
Na parče papira za pečenje razvijte ohlađeno testo proizvoljnog oblika (oval, kvadrat, krug). Ostavite u krajevima višu ivicu, da ne izlazi krem. Prebacite papir sa testom u veluku posudu za pečenje.
Isecite breskve na tanke kriške. Preko testa sipajte nekoliko kašika krema. Poređajte polovinu breskvi, preko njih sipajte ostatak krema i poređajte još breskvi.
Ispecite kolač sa breskvama na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.
Topli kočas namažite slatkom od kajsija ili breskvi razmućenim sa kašikom vode. Krajeve testa pospite šećerom u prahu,
Sačekajte da se kolač od breskvi sa maslacem i kremom ohladi potpuno pre nego što ga nasečete!