Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Džem od vinogradarskih breskvi i džanarika

Džem od vinogradarskih breskvi i džanarika

AnitaAnita
Pomoćnik kuvara
166263911
Džem od vinogradarskih breskvi i džanarika
Fotografije: Anita
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
280 min.
"Da li se i vama u ovom trenutku jede kriška hleba sa maslavem i džemom?"

Potrebni sastojci

  • vinogradarske breskve - 3 kg
  • džanarike - 3 kg
  • šećer - 3 kg
  • vanilin šećer - 40 g
  • cimet - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Voće dobro oprati i ocediti. Vinogradarske breskve i oljuštiti, odvojiti od koštica, samleti i izručiti u šerpu.

Isto ponoviti i sa džanarikama. Odmah dodati 500 g šećera.

Kuvati na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. Šećer dodavati u etaćama po 500 g.

Posle 1, 5kg dodatoh šećera. dodati vanilin šećer i cimet.

Možete korigovati količinu šećera, upravo zato se dodaje u etapama, da mozete proveriti slatkoću.

Kuvati džem do željene gustine.

Kuvan džem od vinogradarskih breskvi i džanarika sipati u zagrejane tegle, okrenuti na poklopac, uviti i ćebe i ostaviti tako da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: