Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskave pitice tompusi sa mocarelom

Hrskave pitice tompusi sa mocarelom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Hrskave pitice tompusi sa mocarelom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 9
24/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Izuzetno hrskave i aromatične pitice tompusi sa mocarelom, koje su odgovarajuće za brz doručak, a zašto da ne i kao predjelo."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 komada, fine
  • ulje - 50 ml
  • mocarela - 150 g, izrendana
  • pesto đenoveze - 10 kašičica
  • masline - 50 g
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kore za pitu na radnoj površini.

Uzmite jednu koru i presavijte je na dva dela. Namažite je uljem. U jedan kraj stavite 1 kašičicu pesta od bosiljka. Po njemu pospite izrendanu mocarelu i sitno iseckane komadiće maslina.

Presavijte spoljašnje krajeve ka unutra da nadev ne bi iscureo prilikom pečenja i uvijte u tompuse.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte pitice tompuse.

Umutite jedno jaje i premažite ih pomoću silikonske četke.

Pospite semenkama po izboru i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C sa ventilatorom na 20 minuta.

Izuzetno grsjave i aromatične pitice tompusi sa mocarelom koje su odgovarajuće za brz doručak, a zašto da ne i kao predjelo.

Probajte i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: