Način pripreme
Rastopite maslac u maloj kaseroli ili mikrotalasnoj. Pomešajte brašno i skrob u posudi.
Stavite dve kore jedna na drugu. Rasporedite maslac između uz pomoć četke. Pospite odozgo smesom od brašna i skroba po celom listu.
Odozgo stavite 2 lista test. Ponovo smesu od masalca i brašna. Ukupno 4 lista. Tako ćemo koristiti za svaku od malih pitica 4 kore.
Možete iseči paket sa korama kroz sredinu da vam bude lakše da uvijate paketiće.
Druga varijanta je cele kore i polje isečete na pitice sa sirom. Kako se vama dopada. Ja sam odabrala da su paketići piticca.
Pomešajte sir fetu i sitno iseckani peršun u posudi, ako odaberete da koristite peršun. Postavite od druge strane kora za baklavu i uvijte zbijeno.
Stavite u duguljast pleh. Uradite isto i sa preostlaim korama i stavite pored drugij u pleh. Nakon toga isecite rulate na veličinu po želji. Ova varijanta je sa celim korama.
Nanesite smesu sa maslacem preko pitica uz pomoć četke. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Servirajte tople hrskave pitice sa sirom i maslacem.
Prijatno!