Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice tompusi

Pitice tompusi

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
44118
Pitice tompusi
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
13
"Pitice tompusi za celodnevno grickanje - toliko su ukusne, da vam neće biti dovoljno."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • kiselo mleko - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Raširite kore i rasecite ih na pola. Umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko.

Od na pola rasečenih kora uzimate dve jednu na drugu, premazujete ih sa malo ulja, nakon toga sa 1-2 kašičice smese i izmrvljenim sirom.

Uvijate malo dve dugačke strane i uvijate u rolat od užeg dela. Ponavljate dok ne potrošite kore.

Poređajte dugačke pitice u podmazanoj tepsijiu. Na njih stavite nekoliko komada maslaca.

Pitice tompuse pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.

Takođe, pogledajte kako da napravite trouglaste pitice sa gotovim korama ili pitice u tiganju za tili čas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: