Način pripreme
Izmrvite keks na sitne komade. U njega dodajte maslac i toplu vodu. Promešajte dok ne dobijete veoma gustu smesu. Ako ste sipali više vode, izmrvite još keksa. Ovako dobivenu smesu sipajte u kalup za tortu i rasporedite ga po dnu.
Ostavite oko pola sata u frižideru, da se kora dobro stegne.
Kada je kora ohlađena pripremite mlečnu smesu. U veliku posudu sipajte kiselo mleko i dobro ga umutite viljuškom ili kašikom. Dodajte šećer u prahu i dobro promešajte.
Uzmite 2 pakovanja želatina i rastvorite ih u malo vode. Sačekajte 5-10 minuta da nabubri želatin. Nakon toga, želatin rastopite na pari i dodajte ga u mlečnu smesu.
Dobro promešajte i sipajte preko ohlađene kore. Ostavite u frižider još oko sat, da se mlečna smesa stegne.
Kada je i smesa čvrsta, napravite preliv. Sipajte slatko od jagoda u posudu.
U slatko dodajte preostala 2 želatina, koje ste prethodno rastopili na vodenoj pari. Promešajte i sipajte preko mlečne smese. Vratite u frižider dok se poptuno ne stegne.