Način pripreme
U posudu na ringlu stavite tečnu pavlaku, šećer, maslac i vanilu. Zagrejte ih koliko je potrebno da se istope maslac i šećer.
Nakon toga skinite sa ringle i dodajte kokosovo brašno i čia semenke.
Dobro izmešajte.
Dasku za sečenje pokrijte streč folijom i sipajte smesu.
Pomoću špatule izravnajte i oblikujte pravougaonik debljine otprilike 1.5-2 cm.
Ostavite da se ohladi i nakon toga stavite u frižider na sat vremena dok se ne stegne.
Nakon toga isecite na male kvadrate približno 3/3 cm.
Izlomite čokoladu u posudicu i zalijte pavlakom.
Istopite na vodenoj pari dok se ne dobije gladak i sjajan ganaš.
Zabodite 1 bombonu na drveni štapić i umočite je u glazuru.
Isto uradite i sa ostalim bombonama od keksa.
Ako se glazura stegne i postane mnogo gusta, ponovo je na kratko zagrejte. Može u mikrotalasnoj rerni na 20-30 sekundi.
Nakon toga ponovo poređajte bombone na dasku pokrivenu folijom.
Isecite malo bele čokolade i njome pospite čokoladne bombone, nakon čega ih stavite u frižider na još 30 minuta.
Izuzetno ukusne kokos bombone sa čokoladom i čiom, kojima možete da počastite vaše bližnje za svaki porodični praznik.