Način pripreme
Za podlogu stavite bademe, kokosovo ulje, javorov sirup, urme i kokosove strugotine u blender i blendirajte dok se ne dobije homogena smesa sa krupnim česticama.
Smesu stavite u kalup za torte sa dnom koje se odvaja i uz pomoć dna čaše poravnajte po dnu kalupa. Koru izbušite viljuškom da ne bi naduvala tokom pečenja.
Stavite u zagrejanu rernu da se peče 7-8 minuta na 180 stepeni. Nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Za krem, kokosovo mleko treba da bude iz posude na sobnoj temperaturi i dobro promućkano pre otvaranja prilikom merenja količine.
Indijski orah se prelije vrelom vodom i ostavi da odstoji 30 minuta, isperite ih i stavite u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima.
Blendajte dok se ne dobije kremasta konzistencija. Sipati na ohlađenu koru i poravnati silikonskom špatulom.
Ostavite u frižideru da se stegne 3 sata ili najbolje preko noći.
Nakon što se krem od kokosa stegne, pripremite glazuru.
Zagrejte kokosovo mleko u malom loncu na šporetu. Sklonite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na sitne komade. Mešajte dok se čokolada ne istopi i dobije se homogena smesa bez grudvica.
Zatim krem prelijte čokoladnom glazurom, ponovo ravnomerno rasporedite uz pomoć silikonske špatule. Pospite kokosovim brašnom.
Vratite tortu od kokosa u frižider na 2 sata. Nakon što se stvrdne čokolada, torta je spremna za konzumaciju.
Kokos torta sa čokoladom je neverovatna!
Komentari