Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pohovane pileće džigerice sa jajima i sirom

Pohovane pileće džigerice sa jajima i sirom

GoldGold
Šegrt
21392
Pohovane pileće džigerice sa jajima i sirom
Fotografije: Gold
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Čuli smo da i vi mnogo volite pohovane pileće džigerice"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • sir - oko 100 g
  • brašno - oko 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo jednostavno brzo jelo uzimamo pileće džigerice, očistimo ih i operemo. Stavljamo ih u šerpu i sipamo vodu.

Nakon toga ih stavljamo na ringlu da se skuvaju. Kuvamo 10-15 minuta od kad voda provri.

Kada su gotove, sklanjamo ih sa ringle i pažljivo prosipamo vodu, da se ne ispečemo i ostavljamo ih da se malo ohlade.

Za to vreme pravimo smesu za preliv.

Uzimamo jednu posudu, razbijamo jaja u nju i mutimo ih.

Nakon toga uzimamo sir i namrvimo ga na veoma sitne mrvice.

Ako je potrebno, možemo da dodatno izgnječimo sir viljuškom.

Dodajemo malo brašna (negde oko 1 kašiku). So nije potrebna jer je sir slan. Mešamo dobro smesu i spremni smo za pohovanje.

Uzimamo džigerice koje treba da su dovoljno ohlađene.

Uvaljamo dobro džigericu u smesu i stavljamo u tiganj sa uljem koje smo prethodno zagrejali.

Pržimo pohovane džigerice dok ne postanu zlatasto braon.

Tako pohovane pileće džigerice sa jajima i sirom će biti hrskave spolja i mekane iznutra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Super
10.08.2022 23:18