Način pripreme
Za ovo jednostavno brzo jelo uzimamo pileće džigerice, očistimo ih i operemo. Stavljamo ih u šerpu i sipamo vodu.
Nakon toga ih stavljamo na ringlu da se skuvaju. Kuvamo 10-15 minuta od kad voda provri.
Kada su gotove, sklanjamo ih sa ringle i pažljivo prosipamo vodu, da se ne ispečemo i ostavljamo ih da se malo ohlade.
Za to vreme pravimo smesu za preliv.
Uzimamo jednu posudu, razbijamo jaja u nju i mutimo ih.
Nakon toga uzimamo sir i namrvimo ga na veoma sitne mrvice.
Ako je potrebno, možemo da dodatno izgnječimo sir viljuškom.
Dodajemo malo brašna (negde oko 1 kašiku). So nije potrebna jer je sir slan. Mešamo dobro smesu i spremni smo za pohovanje.
Uzimamo džigerice koje treba da su dovoljno ohlađene.
Uvaljamo dobro džigericu u smesu i stavljamo u tiganj sa uljem koje smo prethodno zagrejali.
Pržimo pohovane džigerice dok ne postanu zlatasto braon.
Tako pohovane pileće džigerice sa jajima i sirom će biti hrskave spolja i mekane iznutra.
Komentari