Način pripreme
Pileću džigericu operite i stavite u šerpu, prelijte vodom i dodajte malo soli i kuvajte 5 minuta, pa ocedite. Skuvajte šargarepu i jaja, pa šargarepu isecite na male kolutiće, a od jaja samo iseckajte belanca.
U činiji pomešajte pileću džigericu, iseckana kuvana jaja, mladi luk, peršun, mirođiju, šargarepu. Posolite malo i pobiberite, promešajte. Posebno žicom umutite jaja sa prstohvato soli i isipajte ih u činiju sa džigericom.
Spremite kalup za kuglof, premažite ga uljem i posipajte brašnom. Isipajte smesu i preko poravnajte.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, pecite dok se jaja ne stegnu, oko 35-40 minuta. Kada se pritisne odozgo prstima kolač je tvrd i izvadite ga iz kalupa pomoću lopatice.
Izrezbarenim nožem isecite na komade poslužite sa zelenom salatom. Neveovatno meze uz vino i dobre prijatelje!