Pohovane pileće džigerice

Pohovane pileće džigerice
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Sočne pohovane pileče džigerice, servirane sa mnogo ukusa"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • jaja - 2 - 3 komada, ako su mala
  • brašno - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se dobro operu. U šerpi se ugreva malo vode i džigerice se stavljaju dok ne pobele, 3-4 minuta. Vade se rešetkastom kašikom i ocede, posle se seku na dva dela.

U posudi se umute jaja sa malo soli, bibera, brašna i kiselog mleka, da se dobije gusta kaša. Svaki komad pilećih džigerica se potopi u smesu i prži u vreloj masti.

Vade se na papir da se ocedi višak masti. Serviramo uz svežu salatu od krastavaca. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: