Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići sa maslacem»Speltina srca od maslaca sa čokoladom

Speltina srca od maslaca sa čokoladom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Speltina srca od maslaca sa čokoladom
Fotografije: Maria Bojilova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Speltina srca sa čokoladom da nekome kažete Volim te"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 300 g
  • speltino brašno - 700 g
  • šećer u prahu - 300 g
  • žumanca - 4 komada
  • belanca - 1 komad, za testo + 1 komad za premazivanje
  • limunov šećer - 1 kesica
  • čokoladne kapljice - od prirodne čokolade
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se ostavlja na sobnoj temepraturi kako bi omeknuo.

Šećer se sipa u posudu. Dodaje se šećer u prahu. Meša se mikserom dok ne pobeli.

Brašno se sipa u drugu posuduu kojoj će se mesiti testo.

Dodaje se limunov šećer nakon čega se veoma dobro izmeša.

Maslac sa šećerom se dodaje u brašno.

Dodaju se žumanca i belance.

Mesi se testo od maslaca.

Testo se ostavlja na 10 minuta u frižideru.

Nakon što se izvadi iz frižidera, testo se deli na 5 delova.

Svaki deo se razvija u koru debljine 1 cm.

Seku se slatka srca različitih oblika tako što se jedan deo srca se seku u sredini sa rupicom od srca.

Srca bez rupe se premazuju po krajevim belancem.

Odozgo se ređa srce sa rupicom i slepljuju se.

U sredinu se stavljaju čokoladne mrvice,

Druga srca se ukrašavaju čokoladnim mrvicama, bez da se slepljuju.

Ukusni kolačići od maslaca se ređaju u tespiju na papir za pečenje.

Speltina srca od maslaca sa čokoladom se peku u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta na 180°C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: