Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Keksići od maslaca sa čokoladnim ganašem

Keksići od maslaca sa čokoladnim ganašem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Keksići od maslaca sa čokoladnim ganašem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
09/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Zato što su sve najlepše stvari na sveu pokrivene čokoladnim ganašem"

Potrebni sastojci

  • Za keksiće
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g, kravlji
  • jaja - 1 komad, srednje veličine
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 1 - 2 supene kašike
  • Za krem
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • tečna čokolada - 100 g
  • Za čokoladni ganaš
  • čokolada - 200 g
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte u duboku posudu. Dodajte maslac u brašno i izmrvite u mrve.

Napravite udubljenje i sipajte umućeno jaje, vodu i so. Brzo umeste testo, uvijte ga u loptu i uvijte najlonskom folijom.

Ostavite ga u frižideru na otprilike 30 minuta. Izbegnite dugo mešenje da testo ne bi postalo žlilavo.

Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga na radnoj površini. Pomoću prstena isecite paran broj kružića.

Poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite keksiće u zagrejanoj rerni dok se n edobije roze boja. Peku se brzo tako da pazite da ne izgore. Pažljivo ih izvadite i ohladite ih.

Napravite ganaš na sledeći način:

Izlomite čokoladu na male komade i stavite je u duboku posudu.

Zagrejte pavlaku u šerpi pazeći da ne uzavri. Sipajte pavlaku u čokoladu i mešajte drvenom žicom za mućenje nekoliko minuta. Sastojci treba dobro da se pomešaju dok se ne dobije vazdušast i blistav ganaš.

Krem napravite na sledeći način:

Umutite pavlaku u vazdušast krem pomoću miksera. Dodajte tečnu čokoladu u porcijama i nastavite da mutite dok se ne homogenizuje i dok se ne dobije gladak krem. Slepite keksiće dva po dva kremom.

Keksiće od maslaca zalijte čokoladnim ganašem i ostavite da se stegnu.

Keksići od maslaca sa čokoladnim ganašem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: