Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Dedino sočivo u glinenoj đuvečari

Dedino sočivo u glinenoj đuvečari

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Dedino sočivo u glinenoj đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Dedino sočivo u glinenoj đuvečari je najukusnije"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 3 struka
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • slanina - 180 g
  • beli luk - 34 - čena
  • čubar
  • sočivo - 350 g
  • krompir - 1 - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so
  • aleva paprika
  • peršun
  • mladi beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i prelijte sočivo vodom. Stavite na ringlu da provri, zamenite je, čim se to desi.

Dodajte krompir u novu vodu. Čim omekšaju, vade se, gnječe se viljuškom i ponovo se vraćaju u sočivo.

Isecite u zapržite slaninu u tiganju. Dodajte u nju isečenu papriku, luk i šargarepu.

Nakon 2-3 minuta, dodajte iseckan mladi luk. Čim omekša dodajte beli luk i isečeni paradajz. Začinite čubrom, alevom paprikom i peršunom.

Sipajte povrće u sočivo u sipajte sve u đuvečaru.

Stavite u rernu sočivo u đuvečari i kuvajte dok ne omekša. Pospite peršunom i isečenim belim lukom.

Dedino sočivo u glinenoj đuvečari se servira sa slaninom i dimljenom alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: