Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Rodopski kačamak u glinenoj đuvečari

Rodopski kačamak u glinenoj đuvečari

Rodopski kačamak u glinenoj đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Vreme je za jedno lako, veoma ukusno i čisto bugarsko jelo sa Rodopa"

Potrebni sastojci

  • kornfleks - 300 g, kukuruzni
  • voda - 1 litar
  • so
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
  • pečurke - 2 - 3 kašike iz konzerve
  • maslac - 50 g
  • ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri. Sipajte kukuruzni kornfleks i mešajte dok ne nabubri i ne zgusne se. Začinite solju i ponovo promešajte oko 2-3 minuta.

Rasporedite gotovu smesu u glinene đuvečare (3 komada).

U odovojenoj posudi istopite maslac, dodajte ulje, sitno isečen beli luk, ljutu papriku i alevu papriku.

Rasporedite masnoću po đuvečari, dodajte narendan sir i kačkavalj, pečurke i zapecite oko 10 minuta.

Garnirajte peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: