Brauni bez šećera

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Brauni bez šećera
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Brauni bez šećera, koji će sačuvati vaš struk netaknutim"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 50 g, prirodna, bez šećera
  • sok od agave - 100 ml
  • kokosovo ulje - 70 g
  • kokosovo brašno - 30 g
  • jabukovo brašno - 20 g
  • laneno brašno - 25 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1/3 kašičice
  • esencija vanile - nekoliko kapljica
  • esencija ruma - nekoliko kapljica
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • Za glazuru
  • sok od agave - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja sa agavom i esencijama vanile i ruma.

Kokosovo ulje i čokoladu izlomljenbu na komade istopimo na vodenoj pari.

Kada se ohlade do sobne temprature, uključujemo ih u smesu od jaja.

Slede brašna, kakao i soda bikarbona, koje dodajemo uz neprestano mešanje.

Pečemo ukusni brauni u prethodno zagrejanoj rerni do 180°C 15-20 minuta dok ne bude gotovo.

Drvenom čačkalicom proveravamo da li je kolač ispečen (ne sme da se lepi testo po njoj kada bockamo).

Pripremamo glazuru od istopjenog kokosovog ulja, kakaoa, svežeg mleka i agave.

Čim se ohladi gotov brauni, sečemo ga na komade i zalivamo čokoladnom glazurom.

Na kraju posipamo čokoladni kolač kokosovim brašnom.

Neka Vam je slatko sa mojim braunijem bez šećera!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: