Način pripreme
Cveklu možete da skuvate na pari, u vodi ili da ispečete, uvijenu u aluminijumsku foliju. Ovaj put sam uštedela vreme, kupila sam gotovu, u kojoj osim skuvane cvekle nema drugih dodataka.
Kisele krastavčiće sam isekla na srednje velike kocke, jaja takođe. Stavila sam ih u posudu i blago posolila. Cveklu sam takođe isekla na male kocke i dodala u posudu.
Pokapala sam malo svežeg soka od limuna i blago posolila.
Majonez sa pomešala sa senfom i dodala u ostale sastojke. Dodala sam i sitno isečenu mirođiju i dobro promešala.
Gotovu salatu sa cveklom sam pokrila folijom za sveže čuvanje i stavila u frižider na oko 30 minuta da se ohladi.
Nakon toga sam stavila u mali tanjir za serviranje i ukrasila salatu namaz sa kuvanim jajima i listićima peršuna.
Prijatno uz moju ukusnu salatu sa crvenom cveklom i jajima!
Često spremam domaći majonez. Ponekad koristim i kupovni, ali samo u mekoj i finoj varijanti sa svežim jajima.