Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Namaz»Ukusna salata sa cveklom i jajima

Ukusna salata sa cveklom i jajima

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
382186
Ukusna salata sa cveklom i jajima
Fotografije: V kuhnyata s Beni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Salata sa jajima i cveklom - šarena, ukusna, pravo uživanje!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 glavice (oko 200 g)
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • jaja - 3 komada, skuvana
  • majonez - 6 kašika
  • bavarski senf - 1 kašičica
  • sok od limuna - po ukusu
  • morska so - po ukusu
  • mirođija - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu možete da skuvate na pari, u vodi ili da ispečete, uvijenu u aluminijumsku foliju. Ovaj put sam uštedela vreme, kupila sam gotovu, u kojoj osim skuvane cvekle nema drugih dodataka.

Kisele krastavčiće sam isekla na srednje velike kocke, jaja takođe. Stavila sam ih u posudu i blago posolila. Cveklu sam takođe isekla na male kocke i dodala u posudu.

Pokapala sam malo svežeg soka od limuna i blago posolila.

Majonez sa pomešala sa senfom i dodala u ostale sastojke. Dodala sam i sitno isečenu mirođiju i dobro promešala.

Gotovu salatu sa cveklom sam pokrila folijom za sveže čuvanje i stavila u frižider na oko 30 minuta da se ohladi.

Nakon toga sam stavila u mali tanjir za serviranje i ukrasila salatu namaz sa kuvanim jajima i listićima peršuna.

Prijatno uz moju ukusnu salatu sa crvenom cveklom i jajima!

Često spremam domaći majonez. Ponekad koristim i kupovni, ali samo u mekoj i finoj varijanti sa svežim jajima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: