Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Ruska salata»Ruska salata sa cveklom i jajima

Ruska salata sa cveklom i jajima

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Ruska salata sa cveklom i jajima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Svečano obećavamo da samo ovakvu salatu jedemo - em poznatog omiljenog ukusa, em tako očaravajuće boje"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 800 g
  • žumance - 1 komad
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • slačica - 1 kašičica, u prahu
  • pavlaka - 4 kašike, nisko masna
  • luk - 3 glavice
  • mirođija - 2 kašike, na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreva unapred do 200 stepeni. Cvekla se peče oko 45-60 minuta dok ne omekša. Nakon što se izvadi iz rerne treba da se ohladi potpuno. Ljušti se i seče na tanke lente.

Pripremi se 6 odvojenih tanjira za serviranje. Mute se žumance i sok od limuna. Prebacuju se u blender i mute se, pri čemu se postepeno dodaje maslinovo ulje, dok se ne dobije glatka smesa.

Dodaju se slačica, pavlaka, luk i mirođija i posipa se solju i biberom. Gotovom smesom se preliva cvekla i dobro se promeša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: