Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Pileći karabataci bez kostiju na gril tiganju

Pileći karabataci bez kostiju na gril tiganju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileći karabataci bez kostiju na gril tiganju4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ispadaju sjajno pileći karabataci, zapečeni na gril tiganju, obavezno ih probajte"

Potrebni sastojci

  • pileći karabataci - 6 komada
  • pileći začin - 1 kašika (čaroban ukus)
  • univerzalni sos - 4 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • čubar - prstohvat
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki karabatak odvojte od kostiju oštrim nožem i gde je deblje meso, blago ga rascepite.

U posudu sipajte začine i promešajte dodajući malo vode - 2 kašike, da se rastvori granulirani začin.

Stavite meso i dobro utrljajte, pokrijte domaćinskom folijom i ostavite da se začini.

Nakon nekoliko sati ispecite piletinu na roštilju ili gril tiganju.

Idealno meze za pivo ili vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: