Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći karabatak pod jorganom od kačkavalja

Pileći karabatak pod jorganom od kačkavalja

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Pileći karabatak pod jorganom od kačkavalja
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
22/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"ukusni pileći karabatak sa koricom od kačkavalja!"

Potrebni sastojci

  • pileći karabatak - 6 komada
  • bujon - 1 kockica, piletina
  • kačkavalj
  • maslac
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
  • krastavci
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće karabatake stavite da se kuvaju i skidajte penu, koja se formira. U vodu za kuvanje izmrvite jednu kocku pilećeg bujona.

Kada se skuvaju, ali ne potpuno, izvadite karabatake i stavite ih u pleh sa maslacem, biberom i malo ulja.

Pokrijte karabatake rendanim kačkavaljem, a pre toga ih pospite sa malo aleve paprike.

Vratite pleh u rernu da se kačkavalj istopi.

Ukrasite pileće karabatake pod jorganom od kačkavalja krastavcem isečenim na trake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: