Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dimljeni pileći karabatak sa pečurkama

Dimljeni pileći karabatak sa pečurkama

GagaGaga
Početnik
14738
Dimljeni pileći karabatak sa pečurkama
Fotografije: Gaga
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Današnji predlog za ručak - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • dimljeni karabatak - 2 kom.
  • sušeni vrganj - 40 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • beli luk - 2 čena
  • so - po želji
  • začini - po želji
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml.
  • pirinač - jedna šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Potopiti sušene vrganje u mlaku vodu na jedno pola sata i procediti. Vodu ne bacati već koristiti za dolivanje prilikom dinstanja.

Iseći dimljene karabatake na manje delove, propržiti da porumene, pa blago prodinstati.

U posebnoj posudi ispržiti crni, beli luk i šargarepu, pa dodati oceđene vrganje. Sve zajedno dinstati oko 20-ak minuta. Dodati pavlaku, batake i nastaviti kuvanje 15-ak minuta. Sevirati uz kuvani pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: