Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći karabatak u rerni

Pileći karabatak u rerni

BirgulBirgul
Šegrt
212180
Pileći karabatak u rerni
Fotografije: Birgul
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ovaj karabatak sigurno će privući pažnju svakoga"

Potrebni sastojci

  • pileći karabatak - 4 komada
  • soja sos - 1 kašika
  • čili sos - 1 kašika
  • sok od limuna - od jednog limuna, sveže ceđen
  • med - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Karabatake izvadite iz zamrzivača uveče da se odlede, a ako koristite sveže, očistite ih oštrim nožem i napravite dva razreza na svakom karabataku.

Nakon toga ih stavite u odgovarajuću posudu i operite ih. Iscedite jedan limun i sok prelijte preko njih.

U malu posudu stavite namirnice za marinadu za meso: soja sos, čili sos, med, alevu papriku, ulje i so. Promešajte kašikom. Sipajte marinadu preko karabataka.

Držite karabatake u marinadi jedan sat, pokrivene providnom folijom u frižideru.

Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni. Poređajte karabatake u odgovarajući pleh i prelijte ih preostalom marinadom.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 30-35 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite do zlatne korice.

Dok su karabataci još uvek vrući, premažite pečene pileće karabatake sa malo maslaca.

Poslužite svaku porciju pilećih karabataka u rerni sa prilogom od sveže salate, a možete da dodate i hrskave pečene krompiriće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: