Način pripreme
Karabatake izvadite iz zamrzivača uveče da se odlede, a ako koristite sveže, očistite ih oštrim nožem i napravite dva razreza na svakom karabataku.
Nakon toga ih stavite u odgovarajuću posudu i operite ih. Iscedite jedan limun i sok prelijte preko njih.
U malu posudu stavite namirnice za marinadu za meso: soja sos, čili sos, med, alevu papriku, ulje i so. Promešajte kašikom. Sipajte marinadu preko karabataka.
Držite karabatake u marinadi jedan sat, pokrivene providnom folijom u frižideru.
Uključite rernu i zagrejte je na 200 stepeni. Poređajte karabatake u odgovarajući pleh i prelijte ih preostalom marinadom.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 30-35 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite do zlatne korice.
Dok su karabataci još uvek vrući, premažite pečene pileće karabatake sa malo maslaca.
Poslužite svaku porciju pilećih karabataka u rerni sa prilogom od sveže salate, a možete da dodate i hrskave pečene krompiriće.