Špric keksići

Marija MilovanovićMarija Milovanović
Šegrt
2817666
Špric keksići
Fotografije: Marija Milovanović
1 / 3
28/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Prosto se tope u ustima... Probajte i uverićete se"

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g
  • šećer - 140 g
  • vanilin šećer - 1
  • jaje - 1, L veličine
  • brašno - 420 g
  • so - prstohvat
  • kakao - po želji
  • kokos - po želji
  • arome - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac, šećer i vanilin šećer penasto umutiti. Dodati jaje i umutiti da se dobro sjedini. Dodati prosejano brašno i so i umesiti glatko testo.

Ako želite da dodate neku aromu ili kakao/kokos/cimet, šta god vam padne na pamet, podelite testo na onoliko delova koliko želite aroma da dobijete. Dodati arome i umesiti da se aroma lepo rasporedi u testu. Testo uviti u streč foliju i staviti ga da se hladi bar 30 minuta.

Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni.

Ohlađeno testo oblikovati u valjak i staviti u špric za keksiće sa željenim nastavkom. Pleh u kom će se keks peći ne podmazivati i ne stavljati papir, jer se keksići neće formirati. Testo treba da se zalepi za pleh. U samom testu ima dovoljno masnoće da se ne zalepi prilikom pečenja.

Ako nemate špric za keks, testo se može staviti u poslastičarsku vrećicu i željenim nastavkom istiskati na pleh, onda možete da oblikujete ružice i sl., a takođe se može i razvući na blago pobrašnjenoj radnoj podlozi na nekoliko milimetara debljine i vaditi modlama.

Špric keksiće peći 12-15 minuta da dobiju blago žutu boju odozdo i po ivicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Super sto ste napisali savet da se ne stavlja papir za pečenje jer bih ga sigurno stavila
29.04.2022 10:09