Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos sa kiselim mlekom i mirođijom

Losos sa kiselim mlekom i mirođijom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Losos sa kiselim mlekom i mirođijom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Mekani losos sa dodacima, koji ga čine još raskošnijim"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 fileta (oko 200 g svaki)
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • mladi luk - 1 stabljika
  • limun - 1 komad, mali
  • mirođija - 1 stabljika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Losos sa kiselim mlekom je brzo jelo koje se priprema bez mnogo truda.

Ovo jelo je uspešna kombinacija aroma i ukusa koji će osvojiti nepca mladih i starih.

Počnite sa pripremom sosa. Očistite mirođiju, osušite je i naseckajte je na sitno. Očistite luk i sitno ga naseckajte.

Sve sipajte u manju posudu, dodajte kiselo mleko, sok od limuna, prstohvat soli i bibera, pa dobro promešajte. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru 15 minuta da sos poprimi sve ukuse.

Očistite komade lososa pod vodom, osušite sa malo upijajućeg papira i stavite u pleh za pečenje.

Površinu premažite sa malo ulja (možete i kuhinjskom četkom) i začinite solju i biberom.

Pecite ribu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se losos peče, prokuvajte malo boranije, pa je osušite i začinite maslinovim uljem i malo soli.

Izvadite ribu iz rerne, porcije lososa stavite na tanjir i prelijte sosom od kiselog mleka. Ukrasite kuvanim povrćem, poput boranije, koja se odlično slaže sa kiselim mlekom, a možete da dodate i pržene škampe i jednu jagodu za raskoš.

Losos sa kiselim mlekom i mirođijom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: