Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa kiselim mlekom

Musaka sa kiselim mlekom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Musaka sa kiselim mlekom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Proveren recept za klasičnu musaku sa ukusnim prelivom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • krompir - 800 g
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • luk - 1 mala glavica
  • sok od paradajza - 1 mala flašica
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • za preliv
  • jaja - 2 - 3
  • kiselo mleko - 400 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 psrtohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se stavlja da se izdinsta sa iseckanim lukom i šargapera, i se dodaje malo vode, da bi se izdrobilo.

Dodaje se sok od paradajza sa biberom i sitno iseckanim belim lukom.

Krompir se opere i sece na tanke kockice. U posudu se rasporede krompiri sa mlevenim mesom i dodaje se mali vode, da se preliju.

Kada se musaka zapeče, a voda ispari, preliva se prelivom. Ponovo se vraća u rernu da se zapeče i da se dobije zlatna boja. Serviramo sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: