Način pripreme
Jaja i šećer se mute mikserom dok smesa ne pobeli, dodaje se kiselo mleko u kojem je ugašena soda za hleb i amonijačna soda sledi vanila, istopljena svinjska mast i na kraju brašno.
Mesi se srednje tvrdo testo od kojeg se oblikuju loptice jednake veličine - 28 grama. Peku se na 170 stepeni bez ventilatora da sitni kolačići ne bi popucali.
Kada se ispeku oštrim instrumentom ili nožem se izdube sa donje strane. Pripremljenim kremom se slepljuju 2x2.
Krem se pravi na sledeći način:
Skrob se pravi prema uputstvima na pakovanju, dodaje se šećer, maslac, orasi i mrvice. Treba da se dobije gusta smesa da ne bi curela za vreme slepljivanja kolačića.
U dve posude se sipa mlaka voda - od po 300 ml u kojoj se tope crvena i žuta boja. Jedna polovina brskvica se umače u crvenu, a druga polovina u žutu boju. Odmah nakon toga se uvaljaju u šećer.
Listići retro breskvica se prave od mekog maslaca umućenog mikserom u vazdušastu smesu u koji se dodaje kondenzovano mleko. Dobija se glatka mesa od maslaca koja se boji zelenom bojom. Sipa se u špric za jednokratnu upotrebu sa dodatkom list i špricaju se listići.
Prijatan apetit sa Slepljenim kolačićima Breskvicama!