Način pripreme
U posudi pomešajte šećer u prahu, prašak za pecivo i brašno.
Dodajte maslac u komadima i utrljajte prstima dok se brašno ne navlaži i dok se ne dobiju mrvice.
Razbijte jaje i umesite glatko i meko testo. Ako je suvo, sipajte malo vode ili mleka.
Oblikujte testo u loptu i uvijte ga u providnu kuhinjsku foliju. Stavite u frižider na 15-20 minuta da se stegne.
Kada se stvrdne (ne preterano tvrdo), razvijte ga u koru debljine 4-5 mm i isecite srca.
Poređajte ih u dve ili više tepsija obloženih papirom za pečenje.
Pecite kolačiće srca u zagrejanoj rerni na 180 °C 10-12 minuta svaku tepsiju.
Kada se ohlade, slepite ih dva po dva sa gustim domaćim slatkom po vašem izboru.
Da biste slepljena srca učinili lepšim, a i da biste dodali ukus, zalijte ih tankim mlazovima crne čokolade istopljene sa mlekom i uljem.
Nadam se da če vam se dopasti ovi unikatni kolačići za Dan zaljubljenih.