Slepljeni kolačići Srca

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Slepljeni kolačići Srca
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
15/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
10
"Obradujte svoju polovinu ovim slepljenim kolačićima Srca"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 240 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 120 g
  • jaja - 2 komada, mala ili 1 veliko, XL
  • slatko - 50 g, po izboru
  • Za dekoraciju
  • crna čokolada - 60 g
  • sveže mleko - 7 ili 8 supenih kašika
  • kravlji maslac - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte šećer u prahu, prašak za pecivo i brašno.

Dodajte maslac u komadima i utrljajte prstima dok se brašno ne navlaži i dok se ne dobiju mrvice.

Razbijte jaje i umesite glatko i meko testo. Ako je suvo, sipajte malo vode ili mleka.

Oblikujte testo u loptu i uvijte ga u providnu kuhinjsku foliju. Stavite u frižider na 15-20 minuta da se stegne.

Kada se stvrdne (ne preterano tvrdo), razvijte ga u koru debljine 4-5 mm i isecite srca.

Poređajte ih u dve ili više tepsija obloženih papirom za pečenje.

Pecite kolačiće srca u zagrejanoj rerni na 180 °C 10-12 minuta svaku tepsiju.

Kada se ohlade, slepite ih dva po dva sa gustim domaćim slatkom po vašem izboru.

Da biste slepljena srca učinili lepšim, a i da biste dodali ukus, zalijte ih tankim mlazovima crne čokolade istopljene sa mlekom i uljem.

Nadam se da če vam se dopasti ovi unikatni kolačići za Dan zaljubljenih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: