Način pripreme
Za pripremanje speltinih slepljenih kolačića maslac (250 g) se ostavlja na sobnoj temepraturi na sat vremena kako bi omeknuo. Smeđi šećer se samelje u prahu u mlinčiću.
Omeknuli maslac sa šećerom u prahu se muti mikserom dok ne pobeli. Jaja se mute u penu. Dodaju se u tankom mlazu uz neprestano mešanje u maslac.
Brašno se prosejava u posudu. Dodaje se vanila i veoma dobro se meša. Dodaje se u maslac. Mesi se testo od maslaca.
Testo se ostavlja na 30 minuta da odmori. Deli se na tri dela. Svaki deo se razvija u koru debljine 1/2 cm. Kore se seku kalupčićima za kolačiće.
Svaki kalup se ispisuje pečatkom sa slovima za kolačiće. Kolačići od maslaca se premazuje umućenim jajetom.
Peku se 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
Gotovi kolačići se ostavljaju da se ohlade.
Čokolada i maslac (100 g) se istope na vodenoj pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije homogena smesa.
Kada se ohlade, kolačići se premazuju čokoladnom smesom i slepljuju se dva po dva.
Dobijaju se odlični slepljeni kolačići!