Način pripreme
U duboku posudu, u kojoj možete da mesite testo, stavite jaje i zajedno sa šećerom umutite u penu.
Dodajte sveže i kiselo mleko, prašak za pecivo, sirće, lagano istopljenu mast i vanilu. Promešajte kašikom.
Počnite da postepeno dodajete po malo brašna - čašu po čašu. Treba da dobijete meko testo. Lagano ga umesite rukom.
Nauljenim rukama pravite loptice veličine oraha i ređajte ih na rastojanju jednu od druge u prethodno nauljeni pleh. Od namirnica koje su naznačene u ovom receptu, dobićete oko 4 velika pleha.
Pecite kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lagano ne porumene.
Ispečene loptice zalepite dve po dve marmeladom po izboru.
Slepljene kolače ostavite najmanje sat vremena da odstoje.
U posudicama sa malo vode rastvorite boju za kolače - crvenu, žutu i zelenu. Slepljene kolače na kratko potopite u rastvorenu boju i zatim ih uvaljajte u šećer.
Gotove breskvice uvijte u foliju i ostavite ih da odstoje bar 12 sati, kako bi omekšale za konzumaciju.
Prijatno! Breskvice sa mašću su veoma ukusne!