Breskvice sa mašću

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Breskvice sa mašću
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
10/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Breskvice sa mašću su omiljeni kolači i deci i odraslima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sirće - 1 kašika
  • svinjska mast - 1/2 šolje (malo više)
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - oko 1 kg
  • marmelada - za lepljenje
  • boje za kolače - crvena, žuta, zelena
  • šećer - oko 300 g, za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu, u kojoj možete da mesite testo, stavite jaje i zajedno sa šećerom umutite u penu.

Dodajte sveže i kiselo mleko, prašak za pecivo, sirće, lagano istopljenu mast i vanilu. Promešajte kašikom.

Počnite da postepeno dodajete po malo brašna - čašu po čašu. Treba da dobijete meko testo. Lagano ga umesite rukom.

Nauljenim rukama pravite loptice veličine oraha i ređajte ih na rastojanju jednu od druge u prethodno nauljeni pleh. Od namirnica koje su naznačene u ovom receptu, dobićete oko 4 velika pleha.

Pecite kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok lagano ne porumene.

Ispečene loptice zalepite dve po dve marmeladom po izboru.

Slepljene kolače ostavite najmanje sat vremena da odstoje.

U posudicama sa malo vode rastvorite boju za kolače - crvenu, žutu i zelenu. Slepljene kolače na kratko potopite u rastvorenu boju i zatim ih uvaljajte u šećer.

Gotove breskvice uvijte u foliju i ostavite ih da odstoje bar 12 sati, kako bi omekšale za konzumaciju.

Prijatno! Breskvice sa mašću su veoma ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: