Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slatke jelkice sa speltom i lešnicima

Slatke jelkice sa speltom i lešnicima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Slatke jelkice sa speltom i lešnicima
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
10
"Jelkice sa speltom i lešnicima, kojima možete ukrasiti božićnu trpezu"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 240 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • lešnici - 130 g, mleveni
  • brašno od spelte - 250 g
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica
  • morska so - prstohvat
  • za glazuru
  • crna čokolada - 100 g
  • šećerna dekoracija
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo kravlji maslac, prethodno ostavljen na sobnoj temperaturi sa šećrom u prahu, lešnicima, brašnom od spelte, cimetom, karanfilićem i prstohvatom soli kako bi se oblikovalo testo.

Ostavlja se na barem 2 sata u frižideru da se ohladi. Nakon toga između dva lista papira za pečenj se razvije testo debljine otprilike 3 mm i iseče se pomoću kalupa za kolačiće jelkice.

Zimski kolačići se poređaju u tepsiju, prethodno obloženu papirom za pečenje. Peku se 7-8 minuta z aprethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Istopi se čokolada i zdravi kolačići se ukrase njome i šećernom dekoracijom prema vašoj mašti.

Slatke jelkice sa speltom i lešnicima za radost malih i velikih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: