Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte kiselo mleko, vanilu, ulje i kakao, dok ne prestajete da mutite dok se ne dobije homogena smesa;
2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu mešajući blago kašikom;
3. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno podmazanu, i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta (moja posuda za pečenje je prečnika 24/16, ali ako je vaša šira, kolač bi bio tanji i vreme za pečenje bi bilo manje, proveravajte čačkalicom nakon 20 minuta).
4. Gotov kolač ostavite da se ohladi i spremite sirup, tako što prvo istopite maslac na slaboj vatri zajedno sa mlekom i šećerom i nakon toga dodajte kakao i vanilu, mešajući dobro. Kuvajte dok se blago ne zgusne i prelijte ohlađeni kolač;
5. Nakon što se blago ohladi, u maloj posudu istopite maslac za glazuru (25 g) zajedno sa kašičicom mleka, na veoma slaboj vatri. Namrvite unutra belu čokoladu i čim se i ona rastopi, rasporedite preko kolača u tankom mlazu, formirajući figure ili samo lente, da mogu lepo da se prelivaju crna i bela čokolada.
6. Pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoji bar jedan sat. Nakon toga konzumirajte sa zadovoljstvom :)